Kultur og kunst

Lyngby Kulturhus

KulturhusetI foråret 2001 stod et nyt kulturmekka klar i Lyngby kommune. Lyngby Kulturhus rummer nemlig 11 biografer hvor alle de nyeste film vises. Biografsalenes størrelse varierer fra 114 til 522 pladser. Samtlige biografer er indrettet med det nyeste udstyr.

Kulturhuset er også hjemsted for en stor musik- og teatersal med plads til op til 350 personer. Denne sal er sammen med to mindre sale rammen om et varieret udbud af koncerter og teaterforestillinger. Derudover findes der en række hyggelige caféer og restauranter.

Kunst i Lyngby

Lyngby byder på kunst i massevis, hvad enten man foretrækker malerier eller håndværk. Her finder man store som mindre udstillinger, med dygtige kunstnere.
På en gåtur i Lyngby bymidte kan man se skulpturer af bl.a. Jørgen Haugen Sørensen på Klampenborgvej, Anders Tinsbo i Likørstræde og Just Nielsen Sondrup på Ulrikkenborg Plads.

LyngbykronenDen internationalt kendte kunsthåndværker, guldsmeden Jytte Kløve, der har sit værksted på Hovedgaden 44 i Kgs. Lyngby er også et besøg værd. Jytte Kløve har bl.a. tilvirket den berømte Lyngby Krone, som så smukt lyser op i byen ved vintertid.

Et besøg værd er også Damhuset (Lyngby Hovedgade 1C), som tilsvarende sælger den udstillede kunst. Indenfor de sidste par år har Damhuset udvidet, og byder i dag på eksklusiv kunst fra hele landet.

Bag ved Damhuset ligger Den Gule Længe med værksteder for en række anerkendte kunsthåndværkere.

I den gamle vandmølle over for Damhuset holder lokale kunsthåndværkere udstillinger i sommersæsonen, og man kan se en række plancher med gamle billeder fra Mølleåens fabrikker. Grupper kan få forevist vandmøllen med mølleværket i funktion ved henvendelse til Byhistorisk Samling.


Annoncer